Volejte (Po-Pa 8:00 - 15:00) 495 592 288

Kurzy

Na naší škole organizujeme pro studenty různé zajímavé kurzy, které jsou pro ně nejen zábavným zpestřením výuky.

pandulak

Jo, jo, máme tu fakt hodně kurzů a nejsou to jen klasický sporťáky a lyžáky jako jinde. Během roku dycky proběhne barmanskej a baristickej kurz, který stojej za to.


Sice sem nejdřív nevěděl, co je to ten baristickej kurz, ale pak se mi hrozně líbil. Hlavně tamto, jak se dělaj z pěny na kafy různý tvary. Teď umím udělat takovej ten lístek nahoře. Dobrý ne?


No a ještě můžeš chodit taky na barmanskej kroužek. Tam se toho dá hodně naučit.


A je toho ještě mnohem víc, co se tu dá dělat. Tahle škola prostě válí.

Barmanský kurz

Je určen především pro zájemce z prvního ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch, ale mohou se ho zúčastnit i žáci vyšších ročníků, případně i jiného studijního oboru. Kurz trvá 5 dnů (PO-PÁ cca od 8:00 do 18:00 hodin) a je zakončen závěrečnou teoretickou a praktickou zkouškou. Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA, který je platný ve všech zemích Mezinárodní barmanské asociace.

Účastníci se učí základnímu názvosloví, práci s inventářem a pomůckami, znalosti druhů alkoholických a nealkoholických nápojů, jejich výrobě, skladování, ošetřování, recepturám, technice přípravy a prezentaci nápojů. Podrobně se seznámí s výrobními postupy destilátů, likérů i nealkoholických nápojů. Získají přehled o kategorizaci, charakteristikách, a pracovním postupu při výrobě míšených nápojů. V praktické části si vyzkouší namíchat nejoblíbenější světově známé drinky podle receptur IBA. Absolvent kurzu je připraven pracovat za barmanským pultem v pozici barman s předpokladem získání kvalitní praxe.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS



Kurzy vede pan Karel Zapalač, šestinásobný vítěz titulu Barman roku, trojnásobný vítěz Hot Cup, vítěz Mattoni Grand Drink a držitel ocenění Best technical skills – Nejzručnější barman světa na Mistrovství světa v Singapuru r. 2000.

Barmanský kroužek

Jako nadstavbu nabízíme možnost účasti absolventů kurzu v barmanském kroužku zdarma. Kroužek je zaměřen na zdokonalování základů získaných na barmanském kurzu a jako příprava na barmanské soutěže. Podmínkou je pouze pravidelná docházka.

„Bartender´s Master Class“

Týdenního kurzu (PO-PÁ) „Bartender´s Master Class“ se mohou zúčastnit pouze absolventi základního barmanského kurzu. Teorie je prezentována v minimálním rozsahu a všichni účastníci jsou plně zapojeni do praktické části.

Hlavní části kurzu tvoří working flair (3 dny) - nácvik přípravy a servírování koktejlů volným způsobem, horké nápoje - příprava horkých nápojů pro barový, kavárenský a restaurační provoz a míchání horkých nápojů jako příprava na soutěž, zdobení koktejlů - výroba a nácvik zdobení (využití pro běžný provoz, profesionální práci i barmanské soutěže), a barový catering (bartending) - novinky a zajímavosti ze zbožíznalectví, samostatná příprava akce na objednávku, samostatné sestavení barového lístku.

Dalšími velmi zajímavými body kurzu jsou sabrage – sekání sektu šavlí, ukázky molekulární mixologie či ukázky zajímavých kategorií koktejlů – slamers, crustas, bowle.

Závěrečná zkouška probíhá formou krátkého testu a praktickou zkouškou formou volného stylu. Úspěšní absolventi obdrží certifikát CBA.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Baristický kurz

Ve spolupráci s první Školou kávy v ČR organizujeme v Praze baristický kurz. Je určen především pro zájemce z prvního ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch, ale mohou se ho zúčastnit i žáci vyšších ročníků, případně i jiného studijního oboru.

V rámci baristického kurzu mohou naši žáci absolvovat kurzy „Od keře až k espressu“ a „Latté Art“. Oba kurzy probíhají v sídle Školy kávy v Praze pod vedením Roberta Trevisana, který tento typ semináře pořádá nejen pro zájemce z ČR, ale školil již baristy také na Slovensku, v Polsku, Lotyšsku, Itálii a Maďarsku. Posledním exotickým místem, kde Roberto vedl semináře, bylo Mexiko.

„Od keře až k espressu“

Tento celodenní seminář zahrnuje zhruba 5 hodin teoretické výuky a 3 hodiny praxe a je vhodný pro každého, kdo má zájem získat základní informace o kávě a její přípravě.

Během semináře proniknou budoucí baristé do teoretických tajů kávy, naučí se pracovat s kávou, kávomlýnkem a kávovarem samotným, osvojí si správný způsob přípravy espressa, a to vše poutavou a zajímavou formou.

V průběhu teoretické části získají účastníci základní informace týkající se kávy – charakteristiky, odrůd, pěstování, pražení, balení kávy a všeho důležitého, co by měl každý profesionální barista o kávě vědět – charakteristika espressa, analýza pomocí smyslů nebo technika kávovaru a kávomlýnku.

Při praktické části semináře, která je zaměřena na práci s kávomlýnkem a přípravu espressa, mají žáci k dispozici 5 dvoupákových profesionálních kávovarů a 10 kávomlýnků od renomovaných výrobců profesionální techniky.

Část kurzu je věnována informaci o cappuccinu s tím, že práci s mlékem, přípravě cappuccina a technice Latte Art se podrobně věnuje teprve nadstavbový seminář Latte Art, který je pokračováním základního semináře Od keře až k espressu.

Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy Školy kávy.

„Latte Art“

Nadstavbový seminář Latte Art je zaměřen na práci s mlékem, přípravu cappuccina a techniku Latte Art. Jde o speciální techniku lití ohřátého zpěněného mléka do kávy tak, že na povrchu vznikají různé obrazce. Jedná se o celodenní seminář zahrnující 3 hodiny teoretické výuky a 5 hodin praxe.

Teoretická část je zaměřena především na informace o mléku a jeho zpracování – typologie mléka, vlastnosti mléka na cappuccino, základní informace o způsobech práce s mlékem, rozdíl mezi klasickým cappuccinem a technikou Latte Art, technika práce s mlékem ve standardní konvičce a v konvičce na Latte Art, pomůcky pro práci s mlékem.

Praktická část je věnována práci u kávovaru a především přípravě cappuccina a tréninku zpěňování mléka. Účastníci si osvojí techniku práce s konvičkou, techniku zpěňování mléka, základní návyky při lití mléka do espressa, přípravu tradičního cappuccina i přípravu cappuccina technikou Latte Art.

Závěrečná část semináře je věnována např. ukázce dekorování cappuccina pomocí čokoládové polevy (toppingu). Na konci semináře získají účastníci certifikát o absolvování semináře, a stávají se tak certifikovanými baristy.

Zimní adaptační kurz

Je určen pro žáky 1. ročníků učebního oboru Kadeřník, je součástí Školního vzdělávacího programu a účast žáků je tedy povinná. V případě zájmu se však mohou zúčastnit i žáci ostatních prvních ročníků. Kurz je pětidenní a je zaměřen převážně na výuku sjezdového a běžeckého lyžování, snowboardingu a zásad bezpečného chování na horách.

Do programu kurzů je v rámci mezipředmětových vztahů začleněno učivo, zejména jeho praktické procvičování, vyučovacích předmětů Tělesná výchova, Etiketa, Základy přírodních věd, Průvodcovství a Zeměpis cestovního ruchu.

Podrobnosti ke stažení zde.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Letní sportovně turistický kurz

Je určen pro žáky 2. ročníků denního čtyřletého studia, je součástí Školního vzdělávacího programu a účast žáků je tedy povinná. Kurz je pětidenní a žáci absolvují převážně pohybové aktivity v lanovém centru, učí se základům horolezectví, lukostřelbě, absolvují armygame, noční hru, blok her na rozvoj týmu a důvěry, vyzkouší bungee-trampolínu, airsoft, aj.

Podrobnosti ke stažení - místo konání a program, informace k pobytu, provozní řád, nadstandardní aktivity.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS